Blog #2 | Boho proof tijdens Engaged | 16 oktober 2018Bohemian madness en bijzondere ontmoetingen tijdens Engaged
Al maanden kijk ik uit naar de trouwbeurs van Engaged in Rotterdam. Als nieuwkomer in deze branche kijk ik met bewondering naar succesvolle weddingplanners en initiatiefnemers zoals Vivian Dony achter Engaged en het boek ‘Het nieuwe trouwen’. Met hun prachtige instagram accounts, met meters aan de mooiste bruidsshots, de laatste trouwtrends en zonder nog maar de hordes volgers en likers te noemen. Dat wil ik natuurlijk ook, en het liefst morgen al… Maar daar moet ik nog even geduld voor hebben! Waar ik geen geduld meer voor hoef te hebben is de Engaged beurs, want die was afgelopen weekend in het Cruise Terminal gebouw in Rotterdam. Samen met een goede vriendin die ook nog eens aanstaande bruid is, hebben we de zondag uitgetrokken om ons onder te dompelen in al het moois, nieuws en hips wat de beste trouwleveranciers van dit event voor ons bedacht hebben. Met mijn visitekaartjes nog nat van de pers loop ik de parkeergarage uit. Maar wat is een dagje uit zonder een goede bodem; dus strandden we eerst voor een uitgebreide lunch bij Rolph’s Deli.

Voor als je niet van beurzen houdt
Het event wordt omschreven als ‘Een beurs voor wie niet van beurzen houdt’. Ik kan me daar al precies in vinden -na jaren beurzen te hebben georganiseerd in mijn vorige baan- en ben benieuwd in hoeverre die beleving uit zal komen, want de hak die loopt als een sneaker heb ik ook nog nooit gevonden ;) Naast de deelnemende leveranciers staat er een programma van presentaties en demonstraties rondom trouwtrends op de planning. Vooral benieuwd zijn wij naar de eerste presentatie op de agenda , waarin een weddingplanner zal vertellen hoe je ‘relaxed’ een bruiloft moet organiseren… helemaal de BonBini way dus. Ok let’s go!

Instafamous
Aangekomen krijgen we een ring als toegangsbewijs, onze bride to be voelt zich al gelijk een beetje getrouwd. Bij de entree staat een tot in de puntjes gestylde bruidstafel waar elke bruid van droomt. Opvallend vond ik de toegankelijk en het overzicht als je boven op de beursvloer aankomt. Standhouders zijn niet met wandjes van elkaar afgeschermd, maar lopen harmonisch in elkaar over. Als bezoeker is het namelijk helemaal niet van belang om te zien wie welke vierkante meter heeft, maar de weldaad aan styling, fotografie, creativiteit, kleuren en materialen wint het hier. Deze beurs is hoofdverantwoordelijk voor het ontstaan van termen als ‘instagrammable’. De cruise terminal met haar top-to-floor ramen leent zich uitermate goed voor het decor en styling van deze beurs, complimenten! Gedeeltelijk buiten mijn comfortzone doe ik een mini vlog voor het BonBini instagram account. En ook nog even op de schommel een boomerangetje maken om een bruidstaart te winnen.. #instafamous

Opvallende leveranciers
We ontmoeten Esther van Geenen, een fotograve die op haar leeftijd al een aardig trackrecord heeft aan bruidsfotografie in ontelbare stijlen. Onze bruid in spé heeft hier onlangs een loveshoot mee gehad. Het eindresultaat is gebruikt voor de uitnodigingskaart, welke overhandigd wordt en direct een mooi plekje in de stand krijgt. We vervolgen onze weg naar de presentatiehoek -die qua akoestiek misschien beter in een aparte ruimte had kunnen plaatsvinden- en leren wat een glamping wedding is. Ik kan er niks aan doen dat ik maar blijf denken aan laarzen en modder en het onheilspellende Hollandse weer. Maar Myrthe van de gelijknamige weddingplanner verzekert ons dat het juist de hotelbeleving nabootst. Terug op de beursvloer zien we zoveel leuke en enthousiaste leveranciers, met ieder een passie en unieke bijdrage. De bohemian style bruidsjurken van Wild at Heart sprong er voor mij het meest uit. 100% Boho proof en heel geschikt voor strandbruiloften. Het meest gecharmeerd waren we allebei van trouwambtenaar Quirine Bordes. Hoe puur en liefdevol wil je het hebben? Op de dag dat je met elkaar de liefde gaat vieren, wil je iemand die je echt in je hart kan sluiten. Wij waren het daar unaniem over eens nadat Quirine uitgebreid de tijd nam voor ons gesprek. Laat het nou toeval zijn dat de toga die zij droeg exact de bruidskleuren van onze bruid zijn! En ze heeft nog plek op de trouwdatum! Ok even thuis overleggen, want je trouwen doe je niet alleen.

BonBini op Engaged 2019
In 2019 staan er vier edities van Engaged op de planning, waaronder Amsterdam en Antwerpen. Hoe tof zou het zijn als BonBiniWeddings hier een bijdrage aan kan leveren, om aankomende bruidsparen te laten zien hoe bijzonder het is om op Curaçao te trouwen? De twijfels weg te nemen en een begin te maken aan de tropische droom. Voor elk bruidspaar (en vaak vooral voor de bruidjes) is de periode van het organiseren van een bruiloft onwijs spannend en Engaged heeft dit wat ons betreft echt tot een inspirerend en tastbaar concept weten neer te zetten, waar je met zoveel positiviteit en ideeën naar buiten loopt. En mogelijk zelfs met een klein traantje als jouw persoonlijke nummer door een live artiest met piano wordt voorgedragen. Met een traan en een lach stappen wij de draaideur in. Tot volgend jaar tijdens Engaged!

Liefs Anne

Blog #1 | Liefde voor het eiland | 4 oktober 2018


Van liefde voor het eiland naar het begin van BonBiniWeddings
Ik word wakker en kijk op mijn telefoon, ik ontdek het pas half 6 in de ochtend is. Veel te vroeg om op te staan, maar totaal geen behoefte om nog verder te slapen. Ik stap uit bed en loop de veranda op van onze bungalow, een weelderige groene tuin en de warme bries die me tegemoet komt. Ik kijk over de zoutpannen van Jan Kok waar de flamingo’s in groepjes staan. Direct vraag ik me af of alle bewoners van Curaçao zo vroeg op zijn, al was het alleen maar voor de heerlijke tempraturen. Niemand van onze gasten lijkt al wakker te zijn, over twee dagen is het mijn trouwdag en ik voel een mix van spanning en de excitement. Er is iets met dit eiland, iets ontwapenends, iets geheims en toch heel eigen. Ik zie door het raam mijn jurk in de slaapkamer hangen, het is bijna zo ver..

Oktober 2017 was ik de Lucky girl die zelf getrouwd is op Curaçao, in het bijzijn van 24 vrienden en familie hebben we vier dagen met elkaar de liefde gevierd. Het organiseren van onze bruiloft op Curaçao is veruit het leukste wat ik ooit gedaan heb. Na een aantal bruiloften te hebben georganiseerd, waaronder in Italië klopte de trouwbeleving voor ons op Curaçao van het begin tot einde. Na mijn bruiloft had ik nog één grote droom; andere bruidsparen laten beleven hoe fantastisch het is om te kiezen voor een huwelijk op Curaçao. En daar was het begin van BonBiniWeddings.

Buitenlandse bruiloft
Waarom komen mensen tot het besluit om te gaan voor een buitenlandse bruiloft? Is het voor het klimaat, de omgeving of misschien wel het ontvluchten van de tradities en verplichten in Nederland? De wens om kleiner te trouwen, bijzonder te trouwen en een unieke beleving te creëren is een groeiende wens onder verloofde stellen. Trouwen is zo ontzettend persoonlijk en iedereen wil vooral zijn eigen stijl neer zetten. Een dag waarbij voor het bruidspaar alles klopt, even een dag die helemaal om jullie draait. Door in het buitenland te trouwen maak je het jezelf en soms je gasten moeilijker om bij te wonen. Maar dit kan de wens soms niet tegenhouden om toch de droom achterna te gaan, je trouwt tenslotte maar één keer.. Dus mijn advies, ga er voor!

Waarom trouwen op Curaçao?
Curaçao heeft een rijkdom aan natuurschoon met blauwe zeeën en witte stranden voor dat ultieme tropische trouwplaatje. Je kunt werkelijk alle kanten op met als rode draad dat alles heel relaxed is en het zonnetje altijd schijnt. Als je zelf het eiland hebt bezocht, heb je ongetwijfeld wat favoriete plekken, strandjes en restaurantjes. Hoe mooi zou het zijn om hier op een dag ‘Ja’ te zeggen tegen je grote liefde? Als Weddingplanner voor Curaçao heeft BonBiniWeddings contact met de beste lokale leveranciers en kennen we unieke plekken om bruidsparen te garanderen van een topdag. Wat dacht je van een privé strandceremonie of een knallende feestavond met adembenemend uitzicht, terwijl Carribische swingende muziek live wordt gespeeld? In tegenstelling tot andere landen kun je op Curaçao als Nederlands burger voor de wet trouwen met een ambtenaar van de burgerlijk stand van de Gemeente Curaçao. Gewoon in je eigen taal en met je geliefde mensen om je heen.

Vet duur dat trouwen op Curacao
Als je je afvraagt of het duur is om op Curaçao te trouwen, dan kan ik je alvast vertellen dat het minder duur is dan in Nederland. Dat is toch al een meevaller! Uiteraard heb je wel een weddingplanner nodig omdat je er op 8000km afstand moeilijk bovenop kan zitten en afspraken maken net iets anders gaat. Maar dat zorgt wel dat je bijvoorbeeld al geen ceremoniemeester hoeft te vragen, want zeg nou eerlijk ken jij iemand die dat echt leuk vond om te doen? Al jouw gasten moeten gewoon full time kunnen genieten. En daarnaast ben je al op je honeymoon bestemming.. weer een saving ✔

Twijfel je nog? Kijk dan eens naar onze bruidsfilm en zeg ‘Ja’ tegen een droombruiloft of Curaçao.

Volg onze social media updates op Instagram en Facebook.
Voor meer informatie email naar info@bonbiniweddings.nl of kom gezellig op de koffie.

Liefs Anne